Huisartsenpraktijk

Kroes

Herhaalrecepten

De praktijk is 24 uur per dag bereikbaar voor het inspreken van herhaal recepten via telefoonnummer: 0316-333523 of 0316-525135 (keuze 2)

U kunt via deze keuze herhaalrecepten aanvragen door achtereenvolgens in te spreken:

  • uw naam, geboortedatum en woonadres
  • de naam van het geneesmiddel, de sterkte en de dosering per dag
  • indien noodzakelijk het verzoek om de medicijnen door de apotheek thuis te laten bezorgen


Berichten die voor 11.00 uur zijn ingesproken kunnen bij apotheek de Anjer de volgende dag en bij apotheek Zonegge na 2 werkdagen worden afgehaald.

Tijdens vakantiesluiting van de praktijk is de receptenlijn niet in werking. U kunt dan geen herhaalreceptuur aanvragen op bovenstaande manier. Houdt u de vakanties in de gaten om zo op tijd uw herhaalmedicatie te bestellen?

Tijdens de vakantie van de praktijk kunt u uw medicijnen voor chronisch gebruik, zonder recept bij uw apotheek ophalen bij voorkeur door het inleveren van uw oude verpakking.

Deze regeling geldt niet voor slaapmedicijnen en sterke pijnstillers. Bij herhalen van deze medicatie tijdens de vakantie van de praktijk kunt u contact op te nemen met de assistente van dokter Aghabozorg.

Nieuw:

Naast de receptenlijn zoals hierboven beschreven is het ook mogelijk gebruik te maken van de herhaal recepten service van de apotheek. Zowel apotheek Zonegge als Apotheek de Anjer leveren deze service.

Voor een bepaalde groep chronische medicatie (medicijnen voor suikerziekte/ hoge bloeddruk/ cholesterol/ epilepsie/ anticonceptie/ schildklierproblemen/ bepaalde bloedverdunners) kan de apotheek samen met u afspraken maken zodat deze medicijnen 3 maandelijks voor u klaar worden gezet zonder dat u steeds aan herhaal recepten hoeft te denken. Indien u dit handig vindt kan u hierover contact op te nemen met de apotheek.

Hoewel we onze uiterste best doen voortdurend op de hoogte te zijn van de actuele medicatie is het ook heel belangrijk dit zelf goed in de gaten te houden en bij wijzigingen of onjuiste doseringen aan de bel te trekken!